PVC VE KANSER BAĞLANTISI

TRUVA OTOMASYON

PVC VE KANSER BAĞLANTISI

Kapı ve Pencere sistemleri sert plastikten imal edilmektedir. Exruder teknolojisi ile üretilen profiller, bu işlem sırasıyla yaklaşık 200ºC`ye tabi tutulurlar. Şekillerini aldıktan sonra ortam sıcaklığında karbon bağlarının çözünmesi mümkün değildir. Bu nedenle doğa plastiği yok edememektedir.

Günümüzde gelişmiş ülkeler inşaat sektöründe, binalarda PVC pencere kullanma zorunluluğu getirmektedirler. Çünkü insan sağlığı için PVC doğramanın hiçbir tehdidi söz konusu değildir. Bu nedenledir ki çocuk oyuncakları yemek yenilen su içilen ve içilen ve gıda sektöründe kullanılan koruyucu kaplar PVC`den yapılmaktadır. PVC`nin kanserojen olmadığı konusunda PÜKAD (Plastik Profil Üreticileri Kalite Birliği Derneği) başkanı ve İ.T.Ü. Makine fakültesi öğretim görevlisi Dr.Mühendis o Muzaffer Tamer`in Yayımlarında geniş bilgiler mevcuttur.

Ayrıca PVC kapı ve pencere sistemleri üreten tüm firmaların teknik eğitim kitaplarında bu konuda bilgiler mevcuttur. PVC doğrama ve kanser arasındaki ilişki sektördeki alternatif rakipler, özellikle ahşap doğramacılar tarafından çıkartılan yalan iftiralardır. PVC teknolojisi daha gelişimini tamamlamamış olmasına rağmen çok hızlı geliştiği için günümüzde girmediği sektör kalmamıştır. İnsan sağlığına zararlı olsa idi gelişmesi mümkün olmaz özellikle gelişmiş ülkelerde tercih sebebi olmazdı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir